Wintergroenten


Witloof heeft een symmetrische vorm en een frisse uitstraling. De bladeren mogen niet beschadigd zijn, er mogen geen kleurafwijkingen zijn en de top moet goed gesloten zijn. Het hoofd is stevig.
De buitenste lof reikt tot ten minste van het hoofd van de lengte. De basis van de kop is gelijkmatig afgesneden en ziet er fris uit. De milieuvriendelijke teelt methode is gegarandeerd door teeltregistratie en monitoring.


Witloof heeft een lange houdbaarheid. Het witloof wordt best geconditioneerd is tussen 2 en 5 C en beschermd tegen daglicht.
De gegarandeerde houdbaarheid kan worden gecontroleerd door de datum die in de inspectie stempel van de veiling in kwestie. (alleen voor Flandria Q)


Wortelen van Demargro zijn van een uitstekende kwaliteit, zijn goed gevormd en volgroeid. De wortelen zijn recht, intact is en vrij van sneden, scheuren en vorstschade. Belgische wortels hebben de typerende kleur van het ras en zijn vrij van groen, paars of violette verkleuringen op het bovenste gedeelte. Gebundelde wortelen hebben ook groen gebladerte.


Champignons zijn stevig, vers en vrij van vreemde geuren of smaakstoffen. De champignons hebben geen bruine vlekken en hebben geen een film of schubben.
Champignon zijn afgekoeld tot een temperatuur van 1 tot 2C. Het product is gevoelig voor tocht en druppels water.

 

     
 

Kool


Vlaanderen (het noorden van Belgi), heeft door zijn natuur het ideale klimaat en de perfecte voedingsbodem voor de langzaam groeiende kool soorten en knolselder. En natuurlijk kan Demargro u
verschillende soorten kool van de hoogste kwaliteit aanbieden.

Bloemkool met een uniforme witte kleur en vers blad. Gelijkmatig gevormde bloemen vullen het hele oppervlak met een vaste korrelstructuur.Broccoli, goed ontwikkeld en gelijkmatig gevormd, met
vaste bloemen en een dichte korrelstructuur.


Bloemkool wordt het best bewaard bij een temperatuur van 2 tot 3 C. Broccoli bij 1 tot 2C.
En voor beide soorten kool, is een relatieve vochtigheid van 90-95% op zijn best.


Bloemkool, groene kool en savooi kool zijn schoon en
onbeschadigd met een vaste structuur, dezelfde vorm en grootte en vrij van vorstschade. De bloemkool is wit groen. De rode kool is donker rood tot paars. Savooi kool heeft een helder groene kop met donkergroene buitenste bladeren.


Rode kool, witte kool en savooikool worden best bewaard bij een temperatuur van 0 tot 1C. Bij
opslag mag het gesneden oppervlak de andere kool niet raken.


Knolselderij is vers van buiten, met of zonder
gebladerte. De knol is goed ontwikkeld en regelmatig
gevormd. De knollen voelen stevig en droog aan. De wortels zijn afgesneden van de knol.
Binnenin is knolselderij gelijkmatig wit van kleur. Knolselderij bewaar je best bij een temperatuur van 2 tot 5C en een relatieve luchtvochtigheid van 90-95%.

     
 

Prei


Demargro is de toonaangevende specialist in Belgische Flandria prei. Het is het belangrijkste export product van Demargro tijdens de wintermaanden.


Het blad van de prei is donker groen en de wortels zijn gelijkmatig afgesneden. Het witte deel van de stengel is perfect recht en glad.
Prei wordt het best bewaard bij 2 tot 3 C en een relatieve luchtvochtigheid van 90-95%.


In samenwerking met een machine ontwerper,heeft Demargro een geheel nieuwe verpakkingsmachine ontwikkeld voor het verpakken van prei in netzakken. De traditionele jute zak werd vervangen door een geheel nieuw concept. Deze applicatie maakt het mogelijk om alle gewenste klanten informatie op de verpakking te printen.


Kwaliteiten:


Herfst en winter prei
Losse: 2 - 3 cm, 3 - 4 cm, + 4 cm
Bossen: 700 g of 1 kg
Zakken: 1 kg / 2 kg / 3 kg / 5 kg of volgens de wensen van de klant